dimarts, 16 de desembre del 2008

Alguns poetes i poetesses catalans del segle XX

Alguns noms de poetes catalans i poetesses que ens poden ajudar a l'hora de buscar els dos poemes que treballarà cadascú durant el segon trimestre.

Salvador Espriu- Miquel Costa i Llobera- Clementina Arderiu-
Guerau de Liost- Pere Quart- Rosa Leveroni- Joan Brossa- Miquel Martí i Pol- Joan Margarit- Narcís Comadira- Feliu Formosa- Marta Pessarrodona- David Jou-
Olga Xirinacs- Pere Gimferrer- Joan Salvat-Papasseit- J.V.Foix-
Joan Vinyoli- Joan Maragall- Josep Carner- Maria Mercè Marçal- Agustí Bartra-
Marius Torres- Gabriel Ferrater- Maria Antònia Salvà- Quima Jaume- Blai Bonet- Cèlia Sánchez, ...


Cal tenir en compte que:

- Cadascú triarà dos poemes diferents i no es pot repetir cap poema a la classe ( Per tal de facilitar la feina als altres companys, al Moodle, teniu un fòrum anomenat El Fòrum dels dos poemes).

- Cadascú deixarà constància en El Fòrum dels dos poemes de quins autors s´han triat, quins poemes i una justificació de la tria personal.

- Els poemes han de tenir un mínim de dues estrofes, i cadascú hi ha de trobar diferents i suficients elements poètics ( figures retòriques, rima, composició,... ) per poder realitzar un comentari de text( del comentari de text en parlarem després de les vacances) sobre un dels poemes.

- El dia 8 de gener de 2009 s'ha d'haver fet la tria i s'ha d'haver deixat constància dels poemes triats i els autors a El Fòrum dels dos poemes.

3 comentaris:

Guille ha dit...

Després de la tria dels poemes, que et donarem, farem algun tipus de treball, o que farem??

quim cubarsí ha dit...

Farem dos treballs: un comentari de text i un treball audiovisual amb un dels poemes.
Si vols veure el tipus de treball que farem, perquè te´n facis una idea, no perquè el facis durant el Nadal...Pots anar al bloc http://elracode4t.blogspot.com i allà podràs veure´n alguns exemples.

Dues recomanacions: la primera, aquest Nadal repassa l'ortografia, al Moodle i amb molta calma hi ha diferents activitats per repassar, no les facis totes de cop, llavors no et serviran de res, no les facis de manera automàtica o mecànica, fes-les pensant, raonant; i la segona recomanació, al Moodle hi ha El fòrum dels dubtes constants perquè... Deixa els teus dubtes i les eves preguntes allà, jo mateix o algú de la classe te´ls contestarà.

sara ha dit...

Hola Quim, no se perquè però no em deixa entrar en el moodle, em posa la página no se puede mostrar... Aixi que t'ho deixo per aqui.
He triat els poemes CANT DE NOVEMBRE de JOAN MARAGALL i LIBÈl·LULA de MARIA ANTONIA SALVÀ, i els he triat perquè a part que son curts els entenc bastant bé, perquè ami sempre m'han costat molt elspoemes en català.